Stripverhaal

Sponsors

Stripverhaal


“We gaan dat maar één keer om de 800 jaar doen”, belooft curator Joris Laroy van Comité 800 jaar Sleidinge. “Maar als stripliefhebber wil ik absoluut eens een échte strip hebben over mijn lievelingsdorp Sleidinge.” Met dat idee zocht Joris een talentvolle striptekenaar van eigen bodem en hij vond student-graficus Jannes Vandercammen die het heel erg graag wou doen. Nu nog een verhaal, en dat vond Joris bij het olijke duo Raf Goossens en Bart Van Damme die hun brein lieten stormen tot alle hersencellen verdwenen waren. Jannes, Raf en Bart hebben twee jaar lang intens ‘messenger’-contact onderhouden met dit als resultaat.

 

De strip toont hoe een plek in een moeras uitgroeide tot een levendig dorp waar de leute en een traan steeds dichtbij elkaar lagen, waar strijd bijna een constante was en we blikken met de comité 800 jaar Sleidinge vooruit naar een voorspoedig Sleidinge van de toekomst, binnen Evergem, binnen het Meetjesland, binnen Vlaanderen en verder dan het oog reiken kan. Want ‘strijd’ betekent ook altijd ‘hoop’ en ‘beterschap’. Dat is vooral wat deze 800-jaarlijkse editie van het boek ‘Slenne’ wil uitstralen.

 

Striptekenaar: Jannes Vandercammen

Scenario: Raf Goossens en Bart Van Damme

Productie: Joris Laroy

Prijs: € 5 (of € 7 thuisgeleverd)

Bestellen kan via onderstaande link. Je kan je bestelde strips afhalen tijdens de activiteiten van de oktoberkermis (2-3-4 oktober) of tijdens de nieuwjaarsreceptie op zaterdagavond 2 januari 2021.Of je kan je strip per post ontvangen.


BESTEL NU > BESTELFORMULIER

Een jaar lang feest

in 2021

Powered by Slenne

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Accepteren